Slot waakt voor 'verschrikkelijke opmerking' over Klassieker: 'Maar wel prettig'

16-01-2023 07:40
59

Feyenoord leeft met veel vertrouwen toe naar De Klassieker tegen Ajax van komende zondag. Trainer Arne Slot houdt de boot echter af als de Rotterdammers de favorietenrol in de schoenen wordt geschoven.

"Als je het simpel afleidt aan de stand op de ranglijst, dan denk ik dat wij met een heel goed gevoel de wedstrijd ingaan", reageert Slot op de persconferentie na het duel met FC Groningen (0-3 winst). "Maar De Klassieker heeft vaak genoeg aangetoond... Nu zou ik bijna een verschrikkelijke opmerking maken, dat zal ik niet doen. Maar het is ook wel eens prettig dat wij 'm nu spelen in de situatie dat we boven Ajax staan." 

Wedden

Meer odds

"Het is een wedstrijd waar zóveel emotie bij komt kijken, nu misschien nog wel extra omdat wij het zo goed doen", vervolgt Slot. "Grote wedstrijden liggen altijd heel dicht bij elkaar, wij zullen het zelf verschrikkelijk goed moeten doen. Al die emoties proberen wij buiten de deur te houden. Maar ik hoop wel dat we in het stadion de steun en de emoties van de mensen voelen. Ik schat in dat wij wel een beetje steun gaan krijgen", grijnst de succesvolle oefenmeester.

Feyenoord gaat momenteel aan kop in de Eredivisie, Ajax heeft vijf punten minder en staat derde. De Klassieker begint zondag om 14.30 uur in De Kuip.