Explosieve Ueda moet plaag worden voor tegenstanders: 'Is zó lastig te verdedigen'

03-08-2023 13:17 Laatste update: 13:33
31

Ayase Ueda is speler van Feyenoord, dus is het nu wachten op zijn officiële debuut. Oud-speler van de Rotterdammers Kaj Ramstein neemt de Japanner alvast onder de loep en hij spot een hoop gevaarlijke kanten aan de spits, waardoor Eredivisie-verdedigers het nog wel eens lastig kunnen krijgen.

"Hij is 1.82 meter, niet heel groot, maar hij heeft behoorlijke sprongkracht", analyseert Ramstein in de laatste video van VoetbalPrimeur. "Het is echt een afmaker in de zestien meter. Vorig jaar maakte hij 22 goals voor Cercle Brugge, dat is niet mis. Hij is ook behoorlijk snel en heel vlug op de eerste meter. Hij is wel echt lastig te verdedigen voor de vaak wat loggere verdedigers."

Ramstein ziet in Ueda meer een type als Danilo, wanneer je kijkt naar het spel van Feyenoord. "Wat betreft het druk zetten heeft hij meer van Danilo weg, dan van Santiago Gimenez. Ueda is ook gewend om in een systeem met twee spitsen te spelen, maar ook als enige spits. Dat afjagen is hij goed in en ik denk dat als hij weet wat Arne Slot verwacht. Dat hij daar dan zeer geschikt voor is." 

Ueda wordt een concurrent voor Gimenez, maar Ramstein verwacht niet dat de Mexicaan zijn plekje moet afstaan. "Het lijkt met duidelijk dat je Gimenez niet uit het elftal speelt. Gimenez is wel de eerste twee wedstrijden geschorst in de Champions League, dus dan zal hij er meteen moeten staan. "

Wil je de hele video van Voetbalprimeur zien? Check die dan hieronder!