FC Volendam leeft mee met Mbuyamba: 'Daar heel veel respect voor'

13 april - 08:29
6

Bij FC Volendam is veel respect en steun voor Xavier Mbuyamba, die deze week onthulde dat hij met hartritmestoornissen kampt. Trainer Regillio Simons en Benaissa Benamar leven mee met de 22-jarige verdediger, die de komende periode gaat toewerken naar zijn rentree.

"Je kunt niet anders dan respect hebben voor hem. Ik ben hartstikke blij dat hij terug is. We gaan kijken hoe we daarmee omgaan. De arts zal daarin de leiding hebben. We gaan de stapjes rustig uitzetten. Met verstand", zegt Simons in gesprek met VoetbalPrimeur

Benamar steekt Mbuyamba een hart onder de riem. "Het is natuurlijk niet leuk. Als iemand geblesseerd raakt op het veld is dat kut, maar gezondheidsproblemen vind ik toch nog wat erger. Vooral als het om hartproblemen gaat", laat hij weten. "Het is een goede jongen, hij werkt hard. Als je dan aan de kant wordt gehouden door zoiets, dan leef ik echt mee met hem."

"Het leeft ook in de groep, maar hij mag waarschijnlijk weer aansluiten binnenkort", aldus Benamar, die een buiging maakt voor Mbuyamba. "Als je bijna moet stoppen of dat het een risico is dat je weer gaat voetballen, en je kiest er toch voor om terug te komen en te knokken voor je plek. Daar heb ik heel veel respect voor."

Mbuyamba kwam halverwege januari voor het laatst in actie namens FC Volendam.