Spaanse lof voor Ajax-uitblinkers: 'Als hij had meegedaan, was resultaat anders'

Gepubliceerd: wo 11 december 2019 om 08:45

Abonneer je nu op het YouTube kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Dat Ajax na de 0-1 nederlaag tegen Valencia is uitgeschakeld, is een gemis voor de Champions League. Vooral Quincy Promes en Hakim Ziyech maakten in de groepsfase een uitstekende indruk, zo vertelt de Spaanse journalist David Morales aan VoetbalPrimeur.

Emile van de Sande
AMSTERDAM

"Ajax verdiende het echt om door te gaan", zegt Morales, werkzaam voor het Spaanse persbureau EFE. "Het was één van de moeilijkste poules deze groepsfase. Dat Ajax niet doorgaat, geeft de Champions League wat minder aanzien. Ik vind het spijtig voor Ajax. Het is één van de beste teams in Europa. Het is jammer dat ze nu in de Europa League verder moeten."

Het gemis van Quincy Promes en David Neres deed zich voelen, denkt Morales. Hij wijt de uitschakeling van de ploeg van trainer Erik ten Hag aan de absentie van de aanvallers. "Het resultaat is veelzeggend. We zijn gewend van Ajax dat ze drie of vier goals maken. Dat ze nu helemaal niet scoorden, komt vooral daardoor."

Promes, vorig seizoen weinig gelukkig bij Sevilla, heeft indruk gemaakt in Spanje. "Omdat hij veel scoort. Hij levert fantastisch werk. Als hij had meegedaan, had het resultaat wel eens heel anders kunnen zijn."

Hakim Ziyech is desondanks de absolute uitblinker, meent Morales. "Ziyech in Mestalla was geweldig, Ziyech in Londen was geweldig. Hij is één van de beste voetballers in Europa op dit moment. Ik denk dat heel veel clubs hem willen. Ik hoop dat Ajax hem weet te behouden, maar dat gaat heel lastig worden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws