Geen Klassieker in bekerfinale: 'Was mooi geweest, maar mag niet zo zijn'

06-03-2020 06:50
56

Abonneer je nu op het YouTube-kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Tyrell Malacia is blij met de 7-1 overwinning op NAC Breda in de halve finale van de beker. De Feyenoord-verdediger baalt alleen wel dat de tegenstander in de finale FC Utrecht is, in plaats van Ajax.

Danny Vos
ROTTERDAM

Het hoofddoel van Feyenoord lag voor het duel met NAC al vast: de beker winnen en op die manier zo snel mogelijk Europees voetbal binnenslepen. Malacia en zijn teamgenoten gingen de wedstrijd dan ook gefocust in. "Ze hebben drie Eredivisie-clubs uitgeschakeld, dus voor ons was het eerste doel: niet onderschatten." Als snel bleek dat het een makkelijke avond zou worden.

Na de wedstrijd ontstond er zelfs discussie over welke treffer mooier was: het lobje van Steven Berghuis of het lobje van Ridgeciano Haps. "We hebben er wel even over gediscussieerd in de kleedkamer, maar ik denk dat die van Stevie iets mooier is. Hij maakt daarvoor ook nog een panna." Berghuis is volgens Malacia een belangrijke speler in de Feyenoord-selectie. "Iedereen is belangrijk, maar Steve steekt er zeker bovenuit. Maar ieder individu is belangrijk: je ziet vandaag, de jongens die erin komen... Luciano die gelijk zijn doelpunt meepikt."

In de finale van de beker wacht Utrecht, dat woensdagavond Ajax uitschakelde en op die manier een Klassieker in de bekerfinale voorkwam. "Het zou mooi geweest zijn, maar het mag niet zo zijn", sluit Malacia af.