Theo Janssen stelt Beste XI samen: 'Ajax moet hem meteen terughalen'

17-04-2020 09:55 Laatste update: 10:46
38

Abonneer je nu op het YouTube-kanaal van VoetbalPrimeur voor meer video's!

Maarten Stekelenburg, Jan Vertonghen, Rafael van der Vaart, Bryan Ruiz en de 'grootste verrassing' op linksbuiten: Theo Janssen heeft zijn Beste XI samengesteld voor VoetbalPrimeur. Check het sterrenelftal van de oud-international, die kampioen werd met FC Twente en Ajax!

Keeper: Maarten Stekelenburg (Ajax)
"De beste keeper die ik ben tegengekomen, maar helaas heeft hij te weinig uit zijn carrière gehaald. Ik denk dat hij nog steeds de keeper van het Nederlands elftal had moeten zijn. Bij Ajax rookten we altijd een sigaretje voor de training en Frank de Boer vond dat oké."

Centrale verdediger: Jan Vertonghen (Ajax)
"Jan was op jonge leeftijd al één van de leiders van Ajax. Betrouwbaar, sterk, snel, kopsterk... Hij is nu 32 en kan nog wel wat jaartjes mee, zeker in Nederland. Als Ajax hem terug kan halen, moeten ze dat meteen doen."

Linkshalf: Rafael van der Vaart (Oranje)
"Veruit de beste voetballer die ik ben tegengekomen. Een geniale speler én een levensgenieter. De jaren dat hij top was, was hij gewoon de allerbeste."

Spits: Pierre van Hooijdonk (Oranje)
"Ik heb getwijfeld tussen Van Hooijdonk en Wilfried Bony, maar dan ga je toch kijken wie er meer heeft. Hij had zo'n fantastische vrije trap, dat heb ik echt nog nooit meegemaakt."

Check in de video het volledige elftal van Janssen!