Fosu-Mensah stelt Beste XI samen: 'Hij was altijd de beste speler bij Ajax'

08-05-2020 17:00
14

David de Gea, Virgil van Dijk, Paul Pogba, Abdelhak Nouri, Arjen Robben, Zlatan Ibrahimovic: het is slechts een greep uit de topspelers waarmee Timothy Fosu-Mensah op 22-jarige leeftijd al samenspeelde. Speciaal voor VoetbalPrimeur stelt de verdediger van Manchester United zijn Beste XI samen.

Keeper: David de Gea (Manchester United)
"Een heel, heel goede keeper. Ik gaf in de halve finale van de FA Cup een penalty weg tegen Everton en vervolgens pakte hij de penalty. Sindsdien is hij mijn favoriete keeper, later wonnen we de FA Cup (in 2016, red.)."

Rechter centrale verdediger: Eric Bailly (Manchester United)
"Een topspeler en een heel goede vriend. Atletisch, goed aan de bal, supersterk... Ik zie hem als een grote broer. Als we een dag vrij zijn, gaan we samen naar de stad."

Linker middenvelder: Abdelhak Nouri (Ajax)
"Na elk toernooi dat we speelden met de jeugd van Ajax werd hij uitgeroepen tot beste speler."

Rechter middenvelder: Paul Pogba (Manchester United)
"Het ging tussen hem en Frenkie de Jong. Pogba is echt een topspeler. Dat hij een WK-titel achter zijn naam heeft staan, zegt genoeg over hem. Ik zit naast hem in de kleedkamer. Hij is positief en komt altijd met een lach naar de club."

Rechtsbuiten: Arjen Robben (Oranje)
"Het zou heel fout van mij zijn als ik hem niet had gekozen. Je weet wat hij gaat doen, maar je kunt het op de één of andere manier niet tegenhouden."

Spits: Zlatan Ibrahimovic (Manchester United)
"Zlatan, zeker weten. Je kunt elke wedstrijd doelpunten van hem verwachten. Hij is wel bazig in de kleedkamer, maar dat is positief. Hij haalt het beste in anderen naar boven."

Check in de video het volledige elftal van Fosu-Mensah!