Jörgensen gooit met stoel na wissel: 'Niet zo gediend van Advocaats Haagse humor'

Gepubliceerd: zo 29 november 2020 om 19:05

Nicolai Jörgensen reageerde zondagmiddag gepikeerd toen hij gewisseld werd door trainer Dick Advocaat. De Kleine Generaal tilde daar echter niet al te zwaar aan en reageerde met een portie typische Haagse humor op het incident.

Emile van de Sande
ROTTERDAM

Advocaat kwam tijdens de persconferentie na afloop van het duel met FC Utrecht terug op de reactie van Jörgensen. "Hij begreep niet dat ik hem eruit haalde. Ik zei: nou, ik begrijp het wel", aldus de Feyenoord-trainer. "Hij zei: ik ben een spits! Toen zei ik iets wat ik nu niet vertel... Maar na de wedstrijd geeft hij gewoon een hand", liet Advocaat schouderophalend weten. "Op zich is het goed dat een speler boos is als hij eruit wordt gehaald. En dan moet hij ook verwachten dat als hij iets zegt, er iets terug wordt gezegd. Zeker met mij."

RTV Rijnmond-verslaggever Dennis van Eersel wilde voor de VoetbalPrimeur-microfoon wél vertellen wat Advocaat niet kwijt wilde. "Jörgen zei: ik wil scoren, de winnende maken. Toen zou Advocaat gezegd hebben: ja, dat had je dan in de vorige minuten maar moeten doen. Jörgensen was niet zo gediend van die Haagse humor en gooide dat stoeltje even weg."

De lachende Van Eersel begreep dat Advocaat dat incident bagatelliseerde. "Van beide kanten begrijp ik het wel, die doen daar niet zo moeilijk over. Dat is topsport, emotie hoort erbij in de voetballerij. Advocaat loopt al zo lang mee: dat soort akkefietjes, die horen erbij in een seizoen en ik denk dat er niet zoveel mis mee is."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws