Slot: 'Hij speelt echt goed. Dat is al langer zo, maar het begint nu op te vallen'

Slot: 'Hij speelt echt goed. Dat is al langer zo, maar het begint nu op te vallen'

Gepubliceerd: zaterdag 2 oktober 2021 om 15:57za 02-10-2021 om 15:57

Orkun Kökcü werd donderdag in het Conference League-duel met Slavia Praag (2-1) na een uur gewisseld, maar trainer Arne Slot hoopt zondag tegen Vitesse weer over zijn spelverdeler te kunnen beschikken. De Turks international verkeert in blakende vorm.

"Orkun speelt echt goed. Dat is al langer zo, maar het begint nu meer mensen op te vallen. Dat heeft soms ook met een doelpunt te maken", vertelt Slot aan het Algemeen Dagblad. De twintigjarige middenvelder opende de score tegen Slavia, maar speelde sowieso een sterke pot. "Ik draag nog wel nummer tien, maar ik sta daar niet meer", laat hij weten. "Ik ben veel meer een controlerende speler geworden die het spel voor zich heeft en dat spel een beetje moet verdelen."

Daardoor moet Kökcü wel meer vuile meters afleggen. Dat gaat hem steeds beter af. "Ik kan fysiek veel meer geven dan ik altijd heb gedacht. Ik ben veel fitter dan vorig seizoen. En ik kan alleen nog maar fitter worden. En dan? Dan ben ik niet meer te stoppen, haha."

Kökcü is blij met de goede vorm van Feyenoord. "We zitten er als ploeg lekker in. Het is als speler ook heerlijk dat je weet dat Trauner en Senesi nog achter je staan. Dat als je een keer de bal verliest, dat er twee beesten klaar staan om het op te lossen. En onze backs zijn ook goed en snel, verdedigend staat het goed."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws