Pasveer vertelt over Gorter bij Ajax: 'Dat vinden ik en Stekelenburg ook wel mooi'

Pasveer vertelt over Gorter bij Ajax: 'Dat vinden ik en Stekelenburg ook wel mooi'

Gepubliceerd: woensdag 13 oktober 2021 om 21:29wo 13-10-2021 om 21:29

Remko Pasveer geniet van Jay Gorter bij Ajax. De van Go Ahead Eagles overgekomen doelman is een stuk jonger dan Pasveer en Maarten Stekelenburg, maar toch vormen de drie een hechte keepersgroep.

In een uitgebreid interview met Voetbal International vertelt Pasveer over het keepersgilde van Ajax, bestaande uit hemzelf, de momenteel geblesseerde Stekelenburg en Gorter. "Jay is daarbij het jongere broertje, haha", lacht Pasveer. "Nee, gekkigheid, er zit natuurlijk een flinke generatiekloof tussen hem en ons, maar dat is juist mooi om te ervaren. Jay is echt een heel fijne jongen en goede keeper."

"Hij kan soms nog wel lekker grillig zijn, dat hij zijn woordje klaar heeft, dat vinden we ook wel mooi", gaat een positieve Pasveer verder. "Dan zegt de trainer iets en reageert Jay daar direct op. Dan kijken Maarten en ik elkaar aan en moeten we lachen. We herkennen daarin iets van onszelf toen we zo jong waren. We manen Jay dan weleens tot rust, maar hij is jong en talentvol, dat hoort erbij."

De ervaren doelman ziet potentie bij Gorter, maar de jeugdinternational moet er wel zelf voor zorgen dat hij al zijn talent uit zich haalt. "Hij kan nog flink groeien, moet leren te investeren in zijn lichaam, en ik zie zeker een mooie toekomst voor hem. Hopelijk kan hij over tijdje hier de eerste doelman worden."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws