'Als ik Ajax was zou ik Onana opstellen, je wil iets bereiken'

'Als ik Ajax was zou ik Onana opstellen, je wil iets bereiken'

Gepubliceerd: dinsdag 19 oktober 2021 om 18:44di 19-10-2021 om 18:44

Rafael van der Vaart twijfelt niet in de keeperskwestie: Ajax moet Andre Onana opstellen als hij terugkeert. De Kameroense doelman mag op 4 november weer wedstrijden spelen, na een schorsing van negen maanden.

Stand-in Remko Pasveer heeft de harten van de Ajax-fans nog niet gestolen, maar Van der Vaart neemt het voor hem op. "Als je Onana gewend bent.. Dat is absolute top. Je kunt niet zeggen dat Pasveer het heel slecht gedaan heeft."

"Die bal tegen Sporting Portugal had hij moeite hebben, maar Onana ging tegen Liverpool ook in de fout. Ik heb vertrouwen in Pasveer", zegt Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Jay Gorter schijnt een groot talent te zijn, dus ik verwacht dat hij dit seizoen een keer de kans krijgt."

Wat als Onana weer inzetbaar is? Binnen Ajax wordt hevig getwijfeld of hij wel of niet opgesteld moet worden. "Ik zou hem laten spelen", zegt Van der Vaart. "Je wil iets bereiken en je weet dat hij niet gaat bijtekenen en er nog tot het einde van het seizoen is, laat hem lekker spelen."

"Hij pakt de extra bal. Onana pakte in het succesvolle Champions League-seizoen wel ballen waarvan je dacht: oeh, dat was bijna een goal. Dat heb je uiteindelijk wel nodig."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws