Schmidt moet puzzelen in Europees verband: Het wordt moeilijker

Schmidt moet puzzelen in Europees verband: "Het wordt moeilijker"

Gepubliceerd: woensdag 20 oktober 2021 om 14:17wo 20-10-2021 om 14:17

Trainer Roger Schmidt baalde in aanloop van de twee krakers tegen AS Monaco en Ajax over de planning: drie dagen na de Europa League-clash volgt de topper in Amsterdam al, terwijl Ajax twee extra rustdagen heeft. De Duitser vindt dat de selectie er in fysiek opzicht goed op staat, al is het nog even afwachten hoe de PSV'ers het dubbele programma verteren.

De Eindhovenaren sloegen zaterdagavond tegen PEC Zwolle drie keer toe in de slotfase. "Ik krijg altijd te horen dat we vaak scoren in de laatste tien minuten. Dat is goed: als je op het einde goals kunt maken, dan ben je fysiek in orde", laat Schmidt weten aan ESPN. De trainer prijst zich gelukkig met zijn brede selectie. "Ik denk dat we moeten beseffen dat we dit seizoen het hele team nodig hebben, gezien ons drukke schema."

De spelers mogen deze week dus bewijzen dat ze twee topwedstrijden vlak na elkaar aankunnen. "Van zaterdag naar donderdag is niet zo'n probleem, omdat er genoeg tijd is om te rusten en te trainen. Van donderdag naar zondag is meestal problematischer, al zijn we nu in een goede conditie."

Ibrahim Sangaré kan alvast uitrusten voor de wedstrijd tegen Ajax: hij ontbreekt donderdag vanwege een schorsing. "Het wordt moeilijker nu Sangaré er niet bij is. Hij is een van onze belangrijkste spelers aan de bal, maar ook wanneer er verdedigd moet worden", wordt Schmidt geciteerd door Omroep Brabant. Davy Pröpper óf de doorgeschoven Olivier Boscagli moet de Ivoriaan gaan vervangen. "Tegen Real Sociedad was hij er ook niet bij (Sangaré was toen geblesseerd, red.) en toen speelden we een goede wedstrijd, ik verwacht dat we dat morgen (donderdag, red.) weer kunnen doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat PSV beide topwedstrijden winnen

Ja
28%
Wel tegen AS Monaco, niet tegen Ajax
34%
Wel tegen Ajax, niet tegen AS Monaco
5%
Nee
33%
(1094 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws