Breaking news

Beslissingen in Champions League: feest bij Benfica, Salzburg en Lille OSC

Vink komt superlatieven tekort voor Ajax: 'En dat na het vertrek van veel spelers'

Vink komt superlatieven tekort voor Ajax: 'En dat na het vertrek van veel spelers'

Gepubliceerd: donderdag 21 oktober 2021 om 09:19do 21-10-2021 om 09:19

Marciano Vink ziet gelijkenissen tussen het Ajax van nu en het team dat in 1995 de Champions League won. De analist van ESPN prijst de rol van Erik ten Hag, de 'Louis van Gaal van 2021'.

Ajax maakte al elf goals in de Champions League en kreeg één doelpunt tegen. Dat maakt indruk in Europa en ook op Vink. "Alleen Liverpool scoorde zo vaak", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Het spel tegen Dortmund was bij vlagen subliem. Het klopt aan alle kanten."

Dat is volgens de analist met name te danken aan Ten Hag, die wel wat weg zou hebben van Van Gaal. "Ze kunnen allebei een elftal als geen ander laten voetballen zoals zij voor ogen hebben. Dat zie je nu ook, ondanks het vertrek van een peloton spelers. Ajax brengt tegenstanders uit positie, snijdt door linies en slaat dan vaak genadeloos toe."

Dat kunnen de Amsterdammers doen omdat ze een uitstekende reservebank hebben, stelt Vink. "Daar zaten onder anderen Klaassen en Tagliafico tegen Dortmund. Dat zorgt voor concurrentie en dat zorgt weer voor scherpte", sluit hij af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws