Eredivisie CV stemt tegen WK-voorstel: 'Het leidt tot allerlei problemen'

Eredivisie CV stemt tegen WK-voorstel: 'Het leidt tot allerlei problemen'

Gepubliceerd: zaterdag 23 oktober 2021 om 11:07za 23-10-2021 om 11:07

Laatste update: zaterdag 23 oktober 2021 om 17:01za 23-10-2021 om 17:01

De Eredivisie CV heeft tegen het voorstel gestemd om iedere twee jaar een WK te organiseren. Voorzitter Jan de Jong spreekt zich in een statement uit tegen de FIFA. 

In Milaan werd vrijdag door alle Leagues gestemd voor het voorstel om het WK eens per twee jaar te organiseren. Los van het feit dat de Eredivisie CV tegen het voorstel stemt, wil het orgaan dat de UEFA zich ook openlijk uitspreekt tegen een tweejaarlijks Europees kampioenschap. De Eredivisie CV is voorstander van het behouden van de huidige balans tussen de nationale- en internationale wedstrijdkalender.

De Jong heeft kraakheldere argumenten voor zijn stem tegen het voorstel. Zo stelt hij dat de waarde van de titel daalt, terwijl het lettend op de intensiteit van spelers niet haalbaar is. 'Los van de devaluatie van de titel als die iedere twee jaar vergeven wordt, zijn de clubs hun spelers 15 a 20 dagen per jaar extra kwijt aan het nationale team. Dat is veel te veel', stelt hij op de officiële site van de Eredivisie CV.

'Dat leidt tot allerlei planningsproblemen voor de wedstrijdkalender van de eredivisie, een mogelijke waardedaling door een toenemend media-aanbod van grote toernooien in de zomer, en het belangrijkste een verdere belasting van spelers met kans op nog meer blessures. Dit is de menig van alle divisies in Europa. Groot en klein', sluit hij het statement af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Poll

'Het WK moet eens per twee jaar georganiseerd worden'

Eens
10%
Oneens
90%
(539 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws