'Leiding van Barcelona is niet overtuigd en wil het liefst in 2022 van Dest af'

'Leiding van Barcelona is niet overtuigd en wil het liefst in 2022 van Dest af'

25-10-2021 14:17 Laatste update: 21:53
49

De clubleiding van FC Barcelona is niet tevreden over de prestaties van Sergiño Dest. De rechtsback, die de laatste weken als rechtsbuiten staat geposteerd in Camp Nou, wordt nog te licht bevonden voor het grote werk.

Dest zou afgelopen zomer al op de transferlijst hebben gestaan omdat het clubbestuur onder leiding van voorzitter Joan Laporta hem niet goed genoeg vond om in de basis van Barcelona te staan. Dat weet het Catalaanse El Nacional. Trainer Ronald Koeman zou echter persoonlijk voor zijn vertrek zijn gaan liggen, omdat hij stelde dat Dest uiteindelijk de twijfels weg zou nemen.

Dat is echter niet gebeurd, zo schrijft het Catalaanse medium. Koeman heeft besloten om Dest in de voorhoede neer te zetten omdat hij dan nog rugdekking heeft en verdedigend gezien minder vaak in de problemen komt, maar ook als aanvaller komen zijn gebreken nog te vaak aan bod. Daaruit haalt de sportieve leiding van Barcelona zijn gelijk.

Er zijn grote twijfels of men volgend seizoen nog wel door wil met de Amerikaan en of een nieuwe rechtsback dan wel rechtsbuiten prioriteit zou moeten zijn in de zomer van 2022. Dest zou, zo vinden Laporta en de zijnen, al genoeg tijd hebben gehad om zich aangepast te hebben aan Barcelona en '1 op de 3 wedstrijden goed spelen is nou eenmaal niet genoeg.'