Nieuwkoop geniet bij Belgische revelatie: 'Wist eigenlijk niets van de club'

Nieuwkoop geniet bij Belgische revelatie: 'Wist eigenlijk niets van de club'

26-10-2021 20:44
13

Bart Nieuwkoop maakte in de zomerse transferperiode een ietwat opvallende overstap van Feyenoord naar de Belgische promovendus Union Sint-Gillis. De verdediger heeft zich in de basis gespeeld bij de verrassing van het huidige Jupiler Pro League-seizoen.

Sint-Gillis staat op dit moment eerste op het hoogste niveau in België. Nieuwkoop werd voorzichtig gebracht, maar is inmiddels een gewaardeerde basisspeler. "In mijn laatste maanden bij Feyenoord kampte ik met een blessure", zo vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. "De mensen hier maakten me meteen duidelijk rustig aan met me te willen doen. Ik had lang niet gespeeld, we gingen het langzaam opbouwen. In de voorbereiding hebben we elf oefenwedstrijden gespeeld, maar ik heb niet één keer 90 minuten gespeeld."

Door de coronacrisis verliep de transferperiode anders dan Nieuwkoop gewend was. "Je merkte dat het op het gebied van transfers door corona voor veel clubs moeilijker was geworden. Ze wilden eerst het seizoen afmaken en dan kijken hoe het er financieel voor stond. Maar Union wilde meteen doorpakken", zo vervolgt de back. 

"Ik wist eigenlijk niets van de club", zo lacht Nieuwkoop. "Ze hadden een presentatie meegestuurd en ik ben op internet informatie op gaan zoeken. De mensen van Union nodigden me uit, gaven me nog een presentatie en het zag er allemaal heel goed uit. Ik werd echt enthousiast."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie