Voormalig Ajax-talent gebruikt 'promoteam' Klaassen&Veltman: 'Allemaal een leugen'

Voormalig Ajax-talent gebruikt 'promoteam' Klaassen&Veltman: 'Allemaal een leugen'

Gepubliceerd: donderdag 28 oktober 2021 om 21:21do 28-10-2021 om 21:21

Jip Bartels (Ajax amateurs) werd in het verleden gezien als een groot talent binnen de Ajax-opleiding en speelde samen met onder meer Davy Klaassen en Joël Veltman. Mede door een aantal zware knieblessures haalde hij het niet, maar Veltman en Klaassen hielpen hem wel een handje met zijn verdere carrière.

Bartels speelde donderdagavond met de amateurs van Ajax tegen SC Cambuur in het toernooi om de KNVB Beker en stond na afloop van de wedstrijd ESPN te woord. Het ging kort over zijn avontuur in Australië. Mede mogelijk gemaakt door oud-ploeggenoten Veltman en Klaassen, die een promotiefilmpje maakten.

"Daar heb je nog eens wat aan hè, aan je oud ploeggenoten", zo lacht Bartels. "Ik dacht: ik wil naar het buitenland, ik wil ook een keer in het buitenland voetballen. Niet het niveau waarvan ik had gedroomd vroeger, maar ik dacht: wat heb ik nou in mijn netwerk wat wel gaat helpen? Dan kan ik wel een leuk promofilmpje van mezelf maken, maar als zij het gewoon zeggen... Dan hoef ik niets meer te doen."

"Het was allemaal een leugen, maar het was wel een leuk avontuur", zo lacht Bartels. "Ik heb er uiteindelijk 3,5 jaar gevoetbald. Heerlijk."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws