'Barça mist echt wel iets, maar je mag ook wel kritisch kijken naar Koeman'

'Barça mist echt wel iets, maar je mag ook wel kritisch kijken naar Koeman'

31-10-2021 10:45
26

Ronald Koeman werkte bij FC Barcelona onder zeer moeilijke omstandigheden, maar Kees Kwakman weigert hem geheel vrij te pleiten. Volgens de analist van ESPN valt er genoeg aan te merken op het werk van de Nederlandse trainer in Camp Nou.

"We vinden het allemaal erg voor Koeman en we gunnen hem het allerbeste, ik ook, maar je mag ook wel kritisch kijken naar hoe het elftal gespeeld heeft", zegt Kwakman bij Goedemorgen Eredivisie. De analist zag maar weinig ontwikkeling in het elftal van Barça. "Natuurlijk heeft hij te maken gehad met blessures en jonge jongens. Dat elftal mist ook echt wel iets: er zit heel veel talent in, maar twee cruciale dingen die ze niet hebben zijn snelheid voorin en achterin."

Wedden

Meer odds

"Er is voor alles iets te zeggen, maar ook het voetbal zelf, bepaalde automatismen, heb ik te weinig gezien", gaat Kwakman verder. Hans Kraay jr. stelt dat het wel een verschil maakt of je met Lionel Messi, Antoine Griezmann en Luis Suárez speelt, of Memphis Depay, Luuk de Jong en Sergiño Dest. "Dat moet ook genoemd worden", reageert Kwakman, "maar je mag wel kritisch kijken. Met Depay, Busquets, Frenkie de Jong en Alba heb je best nog wel een aardig elftal."

Jurgen Streppel concludeert dat het ontslag van Koeman 'verschrikkelijk is voor het Nederlandse voetbal'. "Eerst Van Bommel en nu weer hij. Het zijn wel de uithangborden voor het Nederlandse voetbal." Al te somber wil hij het echter niet inzien voor het trainersgilde. "Kijk naar Erik ten Hag en Alfred Schreuder, dat zijn heel goede trainers of kunnen dat in ieder geval worden. Ik denk dat het wel meevalt."

Robert Maaskant ziet wel een structureel probleem. "We hebben internationaal gezien geen goede trainers op dit moment. Misschien lezen we ons niet goed genoeg in, maar het is een feit dat er ontzettend veel trainers worden weggestuurd in het buitenland. Van Bommel zelfs na een heel korte periode. Dan kun je nog zo'n gekke president hebben, maar dan doe je het als Nederlandse trainer zelf ook niet goed."