Boskamp prijst 'heel goeie voetballer' van PSV: Ik vind hem héél goed

Boskamp prijst 'heel goeie voetballer' van PSV: "Ik vind hem héél goed"

01-11-2021 12:11
59

Yorbe Vertessen is bezig aan zijn doorbraak in het shirt van PSV en krijgt steeds meer kansen van trainer Roger Schmidt. Jan Boskamp en Aad de Mos zijn lovend over de Belgische aanvaller.

Vertessen kreeg zaterdag een basisplaats tegen FC Twente (5-2) en betaalde het vertrouwen van Schmidt met twee goals dubbel en dwars uit. "Zeer talentvol, hij heeft veel toekomst", zegt De Mos tegen Het Laatste Nieuws.

Ook Boskamp is fan van de PSV'er. "Ik zit echt te wachten op zijn doorbraak", zegt de analist. "Kracht, snelheid, scorend vermogen... Ik vind hem héél goed." Als het aan Boskamp ligt, krijgt Vertessen nog veel meer speelminuten. "PSV heeft nu die Vinicius gekocht (huur van Benfica, red.), maar ik zou toch voor Vertessen kiezen. Van rechts, van links, het maakt hem niet uit. Heel goeie voetballer, het zit er echt in."

Vertessen kwam dit seizoen in tien van de elf competitiewedstrijden in actie voor PSV, waarvan twee als basisspeler. Daarin was hij goed voor vijf doelpunten en drie assists. De twintigjarige aanvaller ligt in Eindhoven vast tot medio 2025.