Mühren staat weer bovenaan bekende lijst en countert Eredivisie-vraag: 'In april'

Mühren staat weer bovenaan bekende lijst en countert Eredivisie-vraag: 'In april'

01-11-2021 19:15
36

Robert Mühren is weer 'thuis' na zijn vierklapper tegen FC Dordrecht van vrijdagavond. De topscorer van de vorige twee Keuken Kampioen Divisie-edities staat opnieuw bovenaan de topschutters ranglijst: Thijs Dallinga (Excelsior) pikte één dag later wel zijn doelpuntje mee tegen FC Eindhoven, maar staat nu één treffer achter het 32-jarige fenomeen uit Purmerend.

Mühren werd de voorbije twee seizoenen door Zulte-Waregem uitgeleend aan SC Cambuur, scoorde liefst 64 keer namens de Leeuwarders en was afgelopen zomer transfervrij. Hij ging echter niet met Cambuur mee de Eredivisie in, maar streek bij jeugdliefde FC Volendam neer, tot verbazing van velen. "Ik weet dat ik hier elke week voldoendes kan scoren en doelpunten kan maken en dat ik lekker in mijn vel zit", vertelt Mühren aan ESPN.

Zijn overstap naar FC Volendam is dus ook verklaarbaar, vindt hij. "Als ik dat gewoon in mijn eigen dorp mag doen, wat eerder niet gelukt is, dan zijn we daar tevreden mee." Mogelijk komt dat Eredivisie-avontuur er volgend jaar alsnog: FC Volendam is na dertien van de 38 speelrondes lijstaanvoerder, met alweer vier punten voorsprong op De Graafschap. "Wat ik dan doe? Die vraag gaan we in april of zo nog een keer stellen", houdt Mühren echter de boot af.