VP's Elftal van de Week: Feyenoord hofleverancier, zes andere clubs present

VP's Elftal van de Week: Feyenoord hofleverancier, zes andere clubs present

08-11-2021 10:00
58

Feyenoord is hofleverancier in VP's Elftal van de Week. Na de late zege op AZ levert de Rotterdamse club vier spelers. Ook PSV, Vitesse, FC Twente, Go Ahead Eagles, SC Cambuur en Sparta zijn van de partij.

Justin Bijlow (Feyenoord)
Bijlow gaat zich vandaag met zelfvertrouwen bij het Nederlands elftal melden. De eerste keeper van bondscoach Louis van Gaal hield Feyenoord met een wereldredding op de been tegen AZ.

Wedden

Meer odds

Mees Hilgers (FC Twente)
Hilgers heeft ongetwijfeld een lekker weekend achter de rug: zaterdag en zondag kon hij nagenieten van zijn eerste Eredivisie-goal in het shirt van Twente. En dat nota bene tegen streekgenoot Heracles.

Bart Vriends (Sparta)
Vriends wist niet wat hem overkwam in Tilburg: de dertigjarige verdediger maakte voor het eerst in zijn loopbaan twee goals in één wedstrijd. Hij had daarmee een groot aandeel in de 0-3 zege van Sparta op Willem II.

Gernot Trauner (Feyenoord)
De Oostenrijkse verdediger met het kenmerkende pleistertje op zijn neus leverde weer een topprestatie af bij Feyenoord. In de tweede helft voorkwam Trauner een zekere AZ-goal door de bal met zijn hoofd te blokken.

Joris Kramer (Go Ahead Eagles)
Nog nooit pakte Go Ahead een punt in Amsterdam. Tot zondagavond. Eén van de doorslaggevende factoren was het verdedigende vakmanschap van Kramer, die bezig is aan een ijzersterk seizoen.

Riechedly Bazoer (Vitesse)
Bazoer voetbalde niet alleen sterk tegen FC Utrecht, hij maakte ook een prachtige goal. Na afloop van de 2-1 overwinning van Vitesse gaf de uitblinker wel toe dat zijn pegel bedoeld was als voorzet.

Mees Hoedemakers (Cambuur)
Twee prachtige doelpunten leverden Cambuur zaterdag de drie punten op tegen PEC Zwolle. Eén goal kwam van de voet van Hoedemakers, die net als heel Cambuur aantoont dat hij geschikt is voor de Eredivisie.

Orkun Kökcü (Feyenoord)
Vooraf waren er twijfels: hoe zou Kökcü renderen onder trainer Arne Slot, die erom bekendstaat dat hij zijn spelers veel, heel veel meters laat maken? Kökcü bewees zich tegen AZ als de grote regisseur in De Kuip.

Ibrahim Sangaré (PSV)
Begin januari voegt Sangaré zich bij de nationale ploeg van Ivoorkust om deel te nemen aan de Afrika Cup. Dat wordt een gigantische aderlating voor PSV: ook tegen Fortuna Sittard was de middenvelder weer de beste man.

Armindo Bruma (PSV)
Echt waar: Bruma is na zijn twee goals tegen Fortuna Sittard (1-4) mede-topscorer van PSV in de Eredivisie. Dit seizoen is de Portugese aanvaller eens per 115 minuten trefzeker.

Cyriel Dessers (Feyenoord)
De glimlach stond al op zijn gezicht gebeiteld, na zijn winnende goals tegen Sparta en Union Berlin, maar de week van Dessers werd nóg mooier. Weer schonk hij Feyenoord de drie punten in de 92ste minuut.