Xavi gepresenteerd bij Barça: 'We zijn zonen van Cruijff, Van Gaal en Rijkaard'

Xavi gepresenteerd bij Barça: 'We zijn zonen van Cruijff, Van Gaal en Rijkaard'

08-11-2021 15:33
70

Xavi Hernández is maandag officieel gepresenteerd als de nieuwe trainer van FC Barcelona en wil putten uit zijn ervaring met coaches die hij zelf heeft meegemaakt. De gewezen middenvelder wil de Catalanen weer op geheel eigen wijze laten voetballen.

Na een aantal dagen onderhandelen werd Xavi losgeweekt bij Al-Sadd en kon hij maandag officieel gepresenteerd worden als de nieuwe trainer van Barcelona. Wanneer hem gevraagd wordt naar zijn spelopvattingen, wijst hij naar de historie van de Blaugranas. "Ik heb een spelidee dat ik wil toepassen op dit team en dat idee past bij Barcelona", laat hij optekenen op een persconferentie.

Veel Nederlandse trainers zijn daarin inspiratiebronnen voor de voormalig spelmaker. "We zijn allemaal zonen van Cruijff, Van Gaal, Guardiola, Rijkaard en Luis Enrique. Dat zijn trainers die in de geschiedenis van deze club veel hebben betekend en met die ideeën wil ik nu verder gaan."

De eerste test voor Xavi laat nog even op zich wachten. De internationals van Barcelona vliegen uit naar hun landen en dus zal de nieuwe trainer pas na de interlands kennis kunnen maken met zijn volledige spelersgroep. Dan moet hij ze voorbereiden op de stadsderby tegen Espanyol, die op zaterdag 20 november in Camp nou gespeeld zal worden.