Van Gaal: 'Heb ik niet gezien van De Jong, Krul zou wel geselecteerd zijn'

Van Gaal: 'Heb ik niet gezien van De Jong, Krul zou wel geselecteerd zijn'

Gepubliceerd: dinsdag 9 november 2021 om 17:45di 09-11-2021 om 17:45

Bondscoach Louis van Gaal heeft de absentie van Tim Krul en Luuk de Jong verklaard in de selectie van het Nederlands elftal. De doelman koos er zelf voor om bij Norwich City te blijven, terwijl de spits onvoldoende kon overtuigen.

"Die zit in een heel moeilijke situatie bij Barcelona", zegt Van Gaal op de persconferentie. "Ik denk dat je dan beter bij de club kunt zijn om de nieuwe trainer te leren kennen en goed fit te worden. Dat moet je ook eerst zijn om gekozen te worden. Als jij pinchhitter bent, moet je in het brein het gevoel hebben dat je ieder moment een goal kunt maken. Dat heb ik niet gezien van Luuk de Jong bij Barcelona."

Volgens Van Gaal is Krul niet gepasseerd. "Krul heeft mij gebeld en uitgelegd wat zijn situatie is en wat zijn voorkeur op dit moment is. Dat kan ik alleen maar toejuichen, als een club in de problemen is en dat een speler dan kiest voor zijn club en meer rust wil hebben", aldus de keuzeheer. "Krul zou gewoon geselecteerd zijn geweest. Ik heb Krul niet afgeschreven, want als wij naar het WK gaan, dan ga ik wel een penaltyspecialist op de positie van de keepers zetten."

Door het wegvallen van Krul en de zieke Joël Drommel keert Jasper Cillessen terug in Oranje, al benadrukte Van Gaal al dat de Valencia-keeper nog lang niet was afgeschreven. Hij verkiest hem ook boven Remko Pasveer, die indruk maakt bij Ajax. "Ik denk dat Cillessen beter past in het vervolg dan Pasveer. Ik zei al eerder dat ik niet alleen bondscoach voor het heden ben, maar ook voor de toekomst."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws