Van Bronckhorst bereikt akkoord en heeft na klein jaar weer een nieuwe club

Van Bronckhorst bereikt akkoord en heeft na klein jaar weer een nieuwe club

18-11-2021 17:46 Laatste update: 18:01
50

Giovanni van Bronckhorst gaat definitief aan de slag bij Rangers FC. Club en manager hebben een akkoord bereikt en de Schotse topclub heeft zijn komst donderdag wereldkundig gemaakt. Van Bronckhorst volgt de naar Aston Villa vertrokken Steven Gerrard op.

Eerder op donderdag kwam al naar buiten dat de move van de Nederlander spoedig afgerond zou worden. Nu is de komst van Van Bronckhorst dus ook officieel. Het is niet duidelijk voor hoelang de coach tekent bij Rangers, de club waarvoor hij als speler al actief was.

In gesprek met de clubkanalen van Rangers reageert Van Bronckhorst op zijn nieuwe job. "Ik ben heel blij om terug te keren bij Rangers als de nieuwe manager van de club. Ik voel me zo gelukkig. Ik mag werken met een ploeg die op alle fronten erg sterk is en veel ervaring heeft om te winnen. Ik kan niet wachten om de ongelooflijke supporters van de club weer te zien en dit nieuwe tijdperk voor ons in te luiden." 

Sportief directeur Ross Wilson reageert namens Rangers op de komst van Van Bronckhorst. "Ik ben blij om Gio weer te verwelkomen bij Rangers. Hij werd als speler in heel Europa gerespecteerd en heeft al laten zien waarom hij datzelfde respect als coach heeft."

Voor Van Bronckhorst wordt het zijn derde grote trainersklus. Tussen 2015 en 2019 stond hij voor de groep bij Feyenoord. Toen legde Van Bronckhorst beslag op de landstitel, KNVB Beker (twee keer) en de Johan Cruijff Schaal (twee keer). Vorig kalenderjaar ging de oud-international een buitenlands avontuur aan bij Guangzhou R&F, maar daar vertrok hij mede door de coronapandemie. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie