Feyenoord-icoon Wijnstekers trots: 'Wat bij PSV gebeurt, wil je als speler niet'

Feyenoord-icoon Wijnstekers trots: 'Wat bij PSV gebeurt, wil je als speler niet'

20-11-2021 16:33
33

Ben Wijnstekers kijkt vol trots naar de prestaties van Feyenoord in de Eredivisie en de Conference League. De clubicoon van de Rotterdammers ziet een groot verschil met PSV.

Wijnstekers dacht dat de selectie van Feyenoord niet breed genoeg zou zijn om op twee fronten mee te strijden. "Maar juist de spelers die steeds invallen, blijken het aan te kunnen: de Noor Aursnes, onze eigen opgeleide Geertruida en de Belgische spits Dessers", zegt hij in De Telegraaf. "Ik vind het fantastisch dat Arne Slot Feyenoord elke week in een vaste opstelling het veld instuurt."

Dat is bij de concurrent in Eindhoven wel anders. "Wat er bij PSV gebeurt, dat wil je als speler echt niet. Als je in je ritme zit, vind je het juist lekker om drie keer per week te spelen. Daar vergissen mensen, zeg maar trainers en performance-coaches, zich echt in", stelt de 36-voudig Oranje-international, die wijst op de blessurelijst van PSV. "Uitgerekend bij de club met het zwaarste roulatiesysteem…"

Wijnstekers kijkt vol trots naar de 'eigen jongens' van Feyenoord, zoals Tyrell Malacia, Justin Bijlow, Orkun Kökcü en Lutsharel Geertruida. "Geloof me, dan komt Ramon Hendriks er straks ook nog aan. AZ en PSV speelden de voorbije weken soms met één speler uit eigen jeugd", doelt hij op Cody Gakpo en Owen Wijndal. 

Wijnstekers voorspelt Bijlow 'een prachtige loopbaan'. "Wat ik zo machtig vind aan hem is dat uitkomen. In het jaar dat we kampioen werden, zag je Brad Jones ook zo geweldig door de lucht vliegen. Bijlow is de eerste die dat weer doet."