KNVB erkent 'misrekening' met Oranje-staf De Boer: 'Rechtgezet met Van Gaal'

KNVB erkent 'misrekening' met Oranje-staf De Boer: 'Rechtgezet met Van Gaal'

Gepubliceerd: dinsdag 23 november 2021 om 21:42di 23-11-2021 om 21:42

Laatste update: dinsdag 23 november 2021 om 21:55di 23-11-2021 om 21:55

De technische staf van Ronald Koeman bij het Nederlands elftal had niet de technische staf van opvolger Frank de Boer moeten worden. Die conclusie trekt Nico-Jan Hoogma, directeur topvoetbal van de KNVB. Achteraf had hij het anders gedaan.

Hoogma maakte dinsdag bekend dat hij na drie jaar terugtreedt als KNVB-directeur. In die periode stelde hij drie bondscoaches aan: Koeman, De Boer en Louis van Gaal. "Van Ronald Koeman wisten we van zijn droom om ooit bij FC Barcelona aan de slag te gaan. Daar heeft Eric Gudde goed op geanticipeerd met een miljoenenafkoopsom in zijn contract voor het geval FC Barcelona zou komen", blikt Hoogma terug in De Telegraaf.

"Daarna koos ik voor Frank de Boer en dat werd op het EK niet het succes waarop we hadden gerekend (Oranje werd uitgeschakeld in de achtste finale, red.). In het hele proces voorafgaand aan zijn aanstelling, zit trouwens het dieptepunt in mijn functioneren als directeur topvoetbal. Ik heb een verkeerde analyse en daardoor een verkeerde inschatting gemaakt met het handhaven van de complete staf van Oranje na het vertrek van Koeman."

"Ik dacht, omdat de staf onder Koeman zo goed functioneerde, dat het vervangen van alleen de bondscoach genoeg was om de ingezette ontwikkeling bij Oranje door te zetten. Dat was een misrekening", erkent Hoogma, die vervolgens voor Van Gaal koos. "Wij, Gudde en ik, hebben dat rechtgezet met de aanstelling van Louis van Gaal en het inwilligen van zijn wensen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws