Spurs lijdt beschamende nederlaag bij Mura, Vitesse kan door in Conference League

25-11-2021 21:02
40

Tottenham Hotspur heeft op bezoek bij het nietige NS Mura een verrassende nederlaag geleden. Daardoor is Vitesse één overwinning verwijderd van overwintering in de Conference League.

Voorafgaand aan het duel met The Spurs was Mura nog puntloos in Groep G van de Conference League. Tottenham-manager Antonio Conte liet Harry Kane in de basis starten, maar gaf een aantal sterkhouders ook rust. Zo zaten onder meer Heung-Min Son, Sergio Reguilón, Eric Dier en Pierre-Emile Højbjerg op de bank.

Na elf minuten keek Tottenham al tegen een achterstand aan. Tomi Horvat liet verdediger Japhet Tanganga kansloos achter, waarna hij de bal in de hoek knalde: 1-0. Twintig minuten later liep Ryan Sessegnon ook nog eens tegen zijn tweede gele kaart aan. Daardoor moest Tottenham met een man minder terug zien te komen van de achterstand.

In de 72ste minuut lukte dat: Kane werkte toen de 1-1 tegen de touwen. Tottenham ging daarna op jacht naar de winnende treffer, maar kreeg de deksel snoeihard op de neus: diep in blessuretijd schoot Amadej Marosa de 2-1 binnen.

Daardoor komt overwintering in de Conference League in gevaar voor Tottenham. De Engelsen hebben evenveel punten als Vitesse, maar wel een iets beter doelsaldo. Tottenham moet op de laatste speeldag dus winnen van Stade Rennes en hopen dat Vitesse geen ruime overwinning boekt op Mura.