Duel Oranje Leeuwinnen één uur voor aanvang afgelast en verplaatst naar zaterdag

Duel Oranje Leeuwinnen één uur voor aanvang afgelast en verplaatst naar zaterdag

Gepubliceerd: vrijdag 26 november 2021 om 19:52vr 26-11-2021 om 19:52

Laatste update: vrijdag 26 november 2021 om 19:55vr 26-11-2021 om 19:55

De Oranje Leeuwinnen komen vrijdagavond niet in actie. Het WK-kwalificatieduel met Tsjechië is één uur voor aanvang afgelast vanwege hevige sneeuwval in speelstad Ostrava.

De wedstrijd had om 20.45 uur van start moeten gaan, maar stond al enige tijd op losse schroeven vanwege de weersomstandigheden. Ondanks verwoede pogingen om het veld alsnog speelklaar te krijgen, gaan Tsjechië en Nederland een halve dag later dan gepland van start. Na een laatste keuring is besloten om de partij af te gelasten en zaterdag om 12.00 uur in te halen, indien mogelijk.

De regerend Europees kampioen is aan de laatste interlandperiode van het kalenderjaar bezig. Maandag wordt er in principe nog in Den Haag geoefend tegen Japan: of het uitstellen van Tsjechië-Nederland ook gevolgen heeft voor die wedstrijd, zal nog moeten blijken. Zaterdag speelt de ploeg van Mark Parsons haar vijfde wedstrijd van de WK-kwalificatiecyclus. Tsjechië hield Oranje in september op een 1-1 gelijkspel, daarna won Oranje van IJsland, Cyprus en Wit-Rusland.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws