'AS Roma, Sevilla en Leeds zaten afgelopen weken op tribune bij Feyenoord'

'AS Roma, Sevilla en Leeds zaten afgelopen weken op tribune bij Feyenoord'

30-11-2021 07:28
99

Orkun Kökcü mag zich in de belangstelling verheugen van AS Roma, Sevilla en Leeds United. De Italiaanse, Spaanse en Engelse club zaten de afgelopen weken voor de middenvelder van Feyenoord op de tribune.

Dat vertelt Voetbal International-hoofdredacteur Freek Jansen bij Studio Voetbal. "Hij heeft een soort gedaanteverwisseling ondergaan. Hem is een spiegel voorgehouden: op deze manier kom je niet verder. Slot heeft gezegd dat hij veel meer arbeid moet leveren. In de data zien ze ook terug dat hij nu veel meer doet en veel meer aanwezig is. Ook bij het Turkse elftal heeft hij nu een basisplek."

Daarmee is Kökcü op de radar verschenen in de grotere competities van Europa. "De afgelopen weken hebben AS Roma, Sevilla en Leeds United voor hem op de tribune gezeten. Hij valt wel op", weet Jansen, die aanhaalt dat de middenvelder onlangs zijn contract bij Feyenoord heeft verlengd tot medio 2025. "Het zal niet gelijk morgen van een transfer komen, maar het is wel een speler van twintig jaar die transferwaarde vertegenwoordigt."

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart zijn desondanks nog niet overtuigd. "Feyenoord mist een stukje creativiteit", stelt de oud-spits. "Toen hij doorbrak, dacht ik dat hij dat toe zou kunnen voegen, met name rond de tien-positie. Dat heeft hij niet en ook van zijn nieuwe positie vind ik dat hij het nog niet echt doet."

"Feyenoord laat dat soort spelers een beetje verzuipen", vindt Van der Vaart. "Om de één of andere reden wordt hij nu als een soort verdedigende middenvelder neergezet. Ik mis een beetje dat hij z'n vrijheid krijgt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie