Kuyt 'realistisch' over kansen Feyenoord: 'Bij Ajax loopt heel veel kwaliteit'

Kuyt 'realistisch' over kansen Feyenoord: 'Bij Ajax loopt heel veel kwaliteit'

30-11-2021 09:34 Laatste update: 14:24
114

Dirk Kuyt zou het een huzarenstukje vinden als Feyenoord dit seizoen de landstitel weet te veroveren. De clubicoon vreest dat de ploeg van coach Arne Slot in de breedte tekort komt ten opzichte van Ajax en PSV.

"Ik denk dat Feyenoord het fantastisch doet onder de nieuwe trainer. Ze zijn boven zichzelf uitgestegen", zegt Kuyt in de podcast Daarom Is Het Goed van SP-lijsttrekker Lilian Marijnissen. "Ik had zelf niet verwacht dat Feyenoord op deze positie zou staan. PSV en Ajax hebben heel veel kwaliteiten, meer dan Feyenoord. Alleen dat bepaalt niet altijd de kampioen aan het eind van het jaar. Ik hoop van harte dat ze dit vol kunnen houden."

"Het is wel belangrijk dat alles mee blijft zitten, want de selectie van Feyenoord is niet zo breed als die van PSV of Ajax", vervolgt de voormalig aanvaller. "Maar Dessers maakt wel gelijk het verschil. Ik zie ook een elftal dat nooit opgeeft. Er is saamhorigheid. Als er iemand gewisseld wordt, zie je geen wegwerpgebaartjes. Iedereen komt voor elkaar op. Het ziet er gewoon heel erg goed uit, maar ik probeer realistisch te blijven."

Kuyt ziet Feyenoord nog niet als favoriet. "Als Feyenoord dit jaar kampioen wordt, is dat een grotere prestatie dan die van ons destijds", doelt hij op het kampioenschap van 2017. "Als je kijkt naar de financiën die Ajax heeft, de spelers die ze hebben kunnen halen. Het was pijnlijk om Steven Berghuis naar Ajax te zien gaan. Daar loopt gewoon heel veel kwaliteit en des te knapper zou het zijn als Feyenoord het toch zou flikken. De concurrentie is veel sterker dan in 2017."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie