RB Leipzig ontslaat Marsch en verwacht 'binnenkort' opvolger te presenteren

RB Leipzig ontslaat Marsch en verwacht 'binnenkort' opvolger te presenteren

05-12-2021 10:18
100

RB Leipzig heeft afscheid genomen van trainer Jesse Marsch. Volgens de Bundesliga-topclub is de samenwerking 'in onderling overleg beëindigd'. De 48-jarige Amerikaan lag al enige tijd onder vuur in de Red Bull Arena.

De 2-1 nederlaag bij Union Berlin van vrijdagavond was de welbekende druppel. Volgens Leipzig werd de knoop doorgehakt na 'een diepgaande analyse en intensieve gesprekken'. Marsch was pas sinds afgelopen zomer in dienst in Oost-Duitsland, maar kon nooit overtuigen. Van de afgelopen vijf competitiewedstrijden werd er maar één gewonnen en ook het halen van de laatste zestien van de Champions League was een brug te ver.

Marsch was al langere tijd werkzaam binnen het Red Bull-imperium. Hij was de afgelopen jaren zeer succesvol met Red Bull Salzburg, maar zijn avontuur bij Die Roten Bullen werd dus geen succes. Assistent Achim Beierlorzer neemt in ieder geval de honneurs waar tegen Manchester City. Leipzig laat weten 'binnenkort' een opvolger te willen presenteren. Onder meer Roger Schmidt en Erik ten Hag worden genoemd, maar veel is nog niet bekend.

Bij Leipzig is met Brian Brobbey één Nederlander actief. De ploeg staat momenteel elfde in de Bundesliga, nadat onder Julian Nagelsmann nog als tweede en derde werd geëindigd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie