'Schmidt en PSV praten verder na afzeggen Leipzig: investeringen discussiepunt'

'Schmidt en PSV praten verder na afzeggen Leipzig: investeringen discussiepunt'

06-12-2021 17:20
69

In navolging van Der Kicker melden ook Voetbal International en het Eindhovens Dagblad dat Roger Schmidt PSV trouw blijft, ondanks de mogelijkheid om tussentijds bij RB Leipzig aan de slag te gaan. Nu is het de vraag wat er met het aflopende contract van de trainer gaat gebeuren: beide partijen willen wel met elkaar door, maar moeten nog op één lijn zien te komen.

Naar verwachting beslist PSV in de winterstop of het na dit seizoen wel of niet met dezelfde trainer verdergaat. Volgens zowel VI als het ED 'ligt de bal bij PSV'. Beide partijen zien het zitten om samen verder te gaan, maar moeten het nog eens zien te worden over het te voeren beleid in het Philips Stadion.

Schmidt deed na de 5-0 nederlaag bij Ajax een opvallende uitspraak: de titelrace met de Amsterdammers was in zijn ogen geen 'fiftyfifty'-kwestie, maar 80-20 in het voordeel van Ajax. PSV verzekerde zich vorig seizoen van een commerciële kapitaalinjectie van dertig miljoen euro en verkocht voor ruim vijftig miljoen euro aan spelers, maar investeerde slechts een kleine fractie van die bedragen in de selectie. Schmidt wil naar verluidt meer investeringen willen zien, met name in veelbelovende spelers van begin twintig, om de titelaspiraties daadwerkelijk kracht bij te kunnen zetten.

Terwijl de naam van Schmidt ook bij Hertha BSC is gevallen, is het nu afwachten of beide partijen elkaar de hand kunnen schudden, ondanks de intentie van club en trainer om eruit te komen. 'PSV zet duidelijk in op verlenging van Schmidt, maar niet ten koste van alles', concludeert VI.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie