'PSV ging niet altijd goed met eigen jongens om, maar ik had te weinig geduld'

'PSV ging niet altijd goed met eigen jongens om, maar ik had te weinig geduld'

10-12-2021 14:35
32

Nyron Wau wordt twintig jaar na dato nog altijd herinnerd aan die ene wedstrijd die hij ooit voor het eerste van PSV speelde. De in 2014 gestopte aanvaller baalt er echter nog steeds van dat het bij die ene wedstrijd bleef.

In december 2001 viel de geboren Geldroppenaar in tijdens het UEFA Cup-duel met PAOK Saloniki en versierde hij zelfs de penalty, waaruit Mark van Bommel de 4-1 eindstand vastlegde. In Griekenland zijn ze dat ene optreden niet vergeten. "Ik kreeg laatst nog een berichtje via Facebook van een Griekse man, hij zei dat de speler die me neerhaalde (de Nigeriaan Ifeanyi Udeze, red.) een legende was bij PAOK", aldus Wau in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Zo zie je maar hoe bijzonder het was, er zijn nóg steeds mensen die het zich herinneren. Helaas is het voor mij bij die ene wedstrijd gebleven..."

De aanvaller wilde namelijk niet wachten op een tweede kans en speelde uiteindelijk voor clubs als MVV, Helmond Sport, RBC Roosendaal, FC Den Bosch en AGOVV. Wau leek de stand-in van Dennis Rommedahl te worden, maar kreeg na de komst van Guus Hiddink concurrentie van Zuid-Koreaans international Ji-Sung Park. "Dan weet je dat het lastig wordt, ik vond dat toen heel moeilijk", blikt hij terug. Op zijn 39ste concludeert Wau dat hij 'te weinig geduld' had. "Dat zeg ik met de wijsheid van nu, al ging PSV toen niet altijd goed met eigen jongens om. Toch, ik had mezelf omhoog moeten vechten."