'Drama voor Barcelona: Dembélé vertrekt na dit seizoen transfervrij'

'Drama voor Barcelona: Dembélé vertrekt na dit seizoen transfervrij'

12-12-2021 13:09
67

Ousmane Dembélé gaat zijn aflopende contract bij FC Barcelona niet meer verlengen, voorspelt Diario SPORT. De 24-jarige vleugelaanvaller loopt aan het einde van het seizoen daardoor transfervrij de deur uit van Camp Nou.

Barça betaalde in 2017 liefst 140 miljoen euro aan Borussia Dortmund voor Dembélé, die de hoge verwachtingen - mede door blessureleed en een gebrekkige discipline buiten de lijnen - nooit kon inlossen. Desondanks wilden de Catalanen de Fransman graag behouden, maar SPORT spreekt nu van 'een verloren zaak'. Dembélé heeft immers nog niet laten zien waarom de club voor hem 'gekke dingen' moet doen.

Barcelona zal zijn aanbod aan Dembélé daarom niet meer verbeteren. De sportkrant spreekt van een 'drama', gezien de leeftijd en hoge transfersom van de dribbelaar. Dembélé werd al in verband gebracht met Premier League-clubs als Liverpool en Newcastle United, maar ook in Duitsland houden ze de situatie in de gaten. Volgens BILD is Dembélé een optie voor Bayern München als zijn landgenoot Kingsley Coman vertrekt.