PSV in 'supervervelende' situatie met pechvogel Madueke: 'Dit zie je bijna nooit'

PSV in 'supervervelende' situatie met pechvogel Madueke: 'Dit zie je bijna nooit'

14-12-2021 10:40 Laatste update: 11:24
59

PSV moet aan de slag, nu Noni Madueke wéér een spierblessure heeft opgelopen. Dat stelt Luc van Agt, die al ruim drie decennia aan de Eindhovense club verbonden is.

Madueke kwam donderdagavond tegen Real Sociedad na 62 minuten in het veld en amper vijf minuten zat zijn wedstrijd er alweer op: voor de vierde keer in 2021 kampt de negentienjarige Engelsman met een spierblessure. Van Agt maakt zich zorgen en vindt dat 'alle alarmbellen bij PSV moeten afgaan'.

"Al bij de eerste, en zeker de tweede keer", zegt Van Agt in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. "Omdat het een spierblessure is, zoeken de coaches, de medische staf en de fysieke trainers direct naar de oorzaak. Het is vaak een belastingletsel. Maar dit met Madueke zie je bijna nooit."

Van Agt, die zelf niet meer bij het eerste elftal van PSV betrokken is, weet niet waar de blessures van Madueke vandaan komen. "Hij had een gefundeerd programma en dan gebeurt dit alsnog... In de top zit je altijd op het randje. De ene keer blijf je erop, de andere keer kukel je er vanaf. Het is een heel dun lijntje."

"Supervervelend voor hem en de club dat dit nu weer gebeurt, maar er wordt van alles aan gedaan om hier een oplossing voor te vinden. De kennis is er en toch is het soms moeilijk er een vinger achter te krijgen", aldus Van Agt. "In het voetbal wordt er in dit soort situaties heel snel gewezen. Naar de medische staf, naar de coaches of naar de fysieke trainers. Maar het is echt een supercomplex verhaal. Bij iedere topclub zouden hier mensen wakker van liggen."