Ajax beboet door KNVB vanwege 'kwetsend spandoek' en vuurwerk tijdens PSV-thuis

Ajax beboet door KNVB vanwege 'kwetsend spandoek' en vuurwerk tijdens PSV-thuis

15-12-2021 15:09
140

Ajax heeft een boete gekregen voor wanordelijkheden door de Amsterdamse aanhang tijdens de thuiswedstrijd tegen PSV. Op 24 oktober van het afgelopen jaar werd er vuurwerk afgestoken en een spandoek getoond met een 'kwetsende tekst'.

Dat was voor de KNVB reden om de regerend landskampioen een boete van 15.000 euro op te leggen, waarvan de helft voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar is. Het vuurwerk werd voorafgaand en ook tijdens de wedstrijd tegen PSV afgestoken door de Ajax-aanhang. Het bewuste spandoek, waar twee PSV'ers in een shirt met 'Brainfart Aidshoven' op stonden, werd voor het duel getoond.

Wedden

Meer odds

Dat doek kwam de Ajax-aanhang al op de nodige kritiek te staan en nu blijkt dat de fans hun eigen club benadeeld hebben, aangezien Ajax zelf de boete moet betalen. Algemeen directeur Edwin van der Sar bood al excuses aan PSV aan voor het spandoek en zei dat de club zelf de volgende keer strenger zal controleren.

Ook heeft de KNVB een boete uitgedeeld aan Vitesse. De supporters van de Arnhemse club misdroegen zich tijdens de Gelderse derby bij NEC, waar met vuurwerk op het veld werd gegooid. Daar heeft Vitesse een rekening van 7.500 euro voor gekregen, waarvan de helft voorwaardelijk is met een proeftijd van twee jaar.