'Was plannen aan het maken tegen Ajax, maar dacht: waar ben ik mee bezig?'

'Was plannen aan het maken tegen Ajax, maar dacht: waar ben ik mee bezig?'

15-12-2021 21:09 Laatste update: 21:22
14

Erik ten Hag stuurt tegen BVV Barendrecht een flink gewijzigd elftal het veld in. Een logische keuze, vindt de trainer zelf.

Veel talenten krijgen van Ten Hag de kans bij Ajax. "Ik wil een sterk elftal neerzetten, dan kijk je hoe je het zo goed mogelijk weg kunt zetten. Ze spelen niet voor niets. Als je de Keuken Kampioen Divisie volgt, zie je dat Jong Ajax het heel goed doet. Je ziet dat spelers ook opvallen", zegt Ten Hag tegen ESPN.

Barendrecht-trainer Richard Elzinga zegt dat het vooral om genieten gaan. "Het is eeuwig zonde dat de supporters, vrienden en familie er niet bij mogen zijn. Maar we zijn blij dat we hier zijn. Ik heb plannen gemaakt voor deze wedstrijd, maar halverwege dacht ik: waar ben ik in godsnaam mee bezig? In de kleedkamer heb ik gezegd dat het vooral om herinneringen maken gaat. Dit moet een wedstrijd worden die je nooit vergeet."

"We willen niet als een figurant meehobbelen, maar echt iets laten zien. We gaan in ieder geval onze huid zo duur mogelijk verkopen. We kunnen zeggen dat we Ajax onder druk zetten, maar de kans is aanwezig dat dat niet lukt. Aan de bal willen we iets laten zien."