RAC1: Barça slaat alvast tweede slag van de dag, principeakkoord met Azpilicueta

RAC1: Barça slaat alvast tweede slag van de dag, principeakkoord met Azpilicueta

28-12-2021 23:44 Laatste update: 23:55
39

FC Barcelona presenteerde dinsdag Ferran Torres en gaat opnieuw een speler uit de Premier League inlijven, meldt de doorgaans betrouwbare RAC1-journalist Gerard Romero. César Azpilicueta moet overkomen, zodra zijn contract bij Chelsea afloopt.

De 32-jarige back uit Pamplona speelt al sinds 2012 op Stamford Bridge, maar het heeft er alle schijn van dat het bij tien jaar trouwe dienst gaat blijven. Azpilicueta gaat zijn laatste contractmaanden tegemoet en heeft volgens Romero al een principeakkoord met FC Barcelona. De deal is nog niet helemaal rond, maar het komt nu aan op de 'temas personales', de laatste persoonlijke details, klinkt het.

Wedden

Meer odds

Trainer Xavi lijkt geen fan van Sergiño Dest en stuurt al enige tijd aan op de komst van een extra vleugelverdediger. Azpilicueta heeft als voordeel dat hij zowel op rechts als op links uit de voeten kan, in de wetenschap dat vaste linksback Jordi Alba in feite geen back-up heeft. Wat een eventuele komst van Azpilicueta verandert aan de perspectieven van Ajacied Noussair Mazraoui – ook in het bezit van een aflopend contract – zal nog moeten blijken.