'Nieuws uit Frankrijk en België: trainerswissel bij Monaco en Brugge op komst'

'Nieuws uit Frankrijk en België: trainerswissel bij Monaco en Brugge op komst'

31-12-2021 13:26
5

Trainer Philippe Clement lijkt Club Brugge na 2,5 seizoen tussentijds te gaan verlaten. AS Monaco heeft de 47-jarige Belg op het oog, als opvolger van Niko Kovac.

Het nieuws deed in Frankrijk al langere tijd de ronde en wordt ook in België steeds hardnekkiger: in navolging van onder meer L'Équipe meldt Het Laatste Nieuws dat Clement al toestemming heeft om de gesprekken met Monaco te openen. Kovac zit formeel nog in het zadel, maar alles wijst erop dat Myron Boadu na de jaarwisseling met een nieuwe trainer te maken krijgt.

Dat geldt ook voor de Club Brugge-Nederlanders Noa Lang, Ruud Vormer en Bas Dost. Jeugdtrainer Rik De Mil en assistent Carl Hoefkens zullen het op interimbasis overnemen van Clement, als hij inderdaad vertrekt. Blauw-Zwart heeft 'één of meerdere topkandidaten' op het oog als permanente opvolger: HLN wil alleen kwijt dat geen van hen momenteel in het Belgische voetbal werkzaam is.

Clement was als speler tien jaar lang actief voor Club Brugge en keerde in 2019 terug als hoofdtrainer, nadat hij overkwam van rivaal KRC Genk. In de vorige twee seizoenen leidde hij Club naar de Jupiler Pro League-titel.