FC Twente wil minimaal in de top-acht eindigen: 'We willen gewoon waardig zijn'

FC Twente wil minimaal in de top-acht eindigen: 'We willen gewoon waardig zijn'

03-01-2022 18:32 Laatste update: 18:53
20

Ron Jans eist dat FC Twente een betere tweede seizoenshelft draait dan vorig seizoen. De Tukkers begonnen maandag aan de voorbereiding op het restant van het seizoen. 

Ten opzichte van vorig seizoen is Twente beter de winterstop ingegaan. Met een huidige zesde plaats doet de ploeg het meer dan goed, maar een kopie van 2020/2021 moet voorkomen worden. Vorig jaar wist Twente tussen januari en mei slechts zeventien punten te verzamelen. "Vorig jaar was zo dramatisch slecht, als je nu een punt meer zou halen dan de tweede seizoenhelft van vorig seizoen, dat zou natuurlijk niet goed zijn", stelt Jans in gesprek met RTV Oost. "Maar laten we het maar achter ons laten. We willen gewoon waardig zijn, dat we meedoen in top-acht van Nederland."

Wedden

Meer odds

De transfercarrousel draait in Enschede nog niet op volle toeren, al heeft Jans wel nieuws. "Luka Ilic is terug naar Manchester City. Luka gaat ergens anders ondergebracht worden en dan hoop ik echt dat hij veel aan spelen toekomt. En dat hij zich kan door ontwikkelen." Ook keert Dario Dumic naar verwachting niet meer terug. "Daar is wat belangstelling voor en we moeten kijken of dat concreet wordt."