Pröpper (30) levert PSV-contract in en stopt per direct met voetballen

Pröpper (30) levert PSV-contract in en stopt per direct met voetballen

04-01-2022 11:58 Laatste update: 12:16
255

Davy Pröpper stopt per direct met voetballen. De dertigjarige middenvelder is klaar met het leven als profvoetballer en levert zijn PSV-contract in.

Pröpper voelt zich niet meer op zijn plek in de voetbalwereld, waardoor hij met onmiddellijke ingang stopt. Zijn besluit heeft niets te maken met zijn moeizame seizoen of de weinige speeltijd die hij krijgt van trainer Roger Schmidt. Hij lag nog anderhalf jaar vast in Eindhoven en neemt alle financiële schade op zich.

Bij zijn vorige club Brighton & Hove Albion had Pröpper al te maken met motivatieproblemen. Door blessures en corona werd het plezier nog minder. Met zijn overstap naar PSV, afgelopen zomer, hoopte hij de voetballer in zichzelf te herontdekken, maar dat is niet gelukt. Pröpper speelde negen competitieduels, waarin hij één keer scoorde en één assist gaf.

"Davy, het was een voorrecht en een groot plezier om je vanaf je zestiende te begeleiden", reageert zaakwaarnemer Louis Laros. "Wat een prachtige carrière: Vitesse, PSV, Brighton, PSV, Oranje... We zijn trots op wat jij in die periode hebt bereikt en blij dat we daaraan een bijdrage hebben mogen leveren."

Pröpper speelde elf seizoenen profvoetbal en brak door bij Vitesse, de club uit zijn geboortestad. In 2015 maakte hij de overstap naar PSV en twee jaar later nam Brighton hem over. In vier seizoenen speelde Pröpper 107 Premier League-wedstrijden. Ook kwam hij negentien keer uit voor het Nederlands elftal.

Het is nog niet bekend wat Pröpper nu gaat doen.

Veerman
De aanstaande transfer van Joey Veerman naar PSV kan niet los worden gezien van het besluit van Pröpper om te stoppen. De koploper van de Eredivisie besloot razendsnel in actie te komen en neemt de 23-jarige middenvelder voor zo'n zes miljoen euro over van sc Heerenveen.