Berghuis en Pasveer eensgezind: 'Ook de reden waarvoor we naar Ajax kwamen'

Berghuis en Pasveer eensgezind: 'Ook de reden waarvoor we naar Ajax kwamen'

5 January - 20:18 Laatste update: 20:20
55

Steven Berghuis noemt zijn Champions League-goal in het uitduel met Sporting CP als zijn mooiste Ajax-moment in zijn eerste halfjaar bij de club. De nummer tien van de Amsterdammers looft de speelwijze van zijn ploeg in de groepswedstrijden. 

"We hebben al een mooie seizoenshelft gehad", stelt Berghuis op de vraag welk moment hij specifiek koestert. "Maar mijn mooiste moment is mijn eerste goal tegen Sporting, denk ik", vervolgt hij in gesprek met Remko Pasveer op de clubkanalen van Ajax. "Dat was voor mijzelf een mooi moment. Maar als team, hoe je het voor je hebt gezien, is het wel Borussia Dortmund-thuis (4-0, red), waarin alles samen kwam."

Berghuis is complimenteus over wat Ajax die avond liet zien. "Bij iedereen kwamen zijn kwaliteiten tot uiting in dat duel, van Pasveer tot Haller. Als ik dus tussen die twee moet kiezen, kies ik voor Dortmund." De Ajacied krijgt bijval van Pasveer zelf. "Het was echt een teamprestatie. Buiten dat: we hebben natuurlijk heel lang gespeeld zonder publiek. Dat maakte de avond toch echt wel speciaal." Berghuis geniet van de topprestaties die Ajax levert. "Dat is ook wel een beetje waarvoor we naar Ajax kwamen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s