Geen coronabesmettingen bij NEC, maar club breekt trainingskamp toch eerder af

Geen coronabesmettingen bij NEC, maar club breekt trainingskamp toch eerder af

06-01-2022 19:12
26

NEC vliegt donderdagavond inderdaad terug naar Nederland. De promovendus was op trainingskamp in Spanje, maar voelt zich 'genoodzaakt' om daar voortijdig een punt achter te zetten.

Eerder op donderdag werd al duidelijk dat NEC wilde vertrekken uit Spanje. Nu is dat besluit ook definitief. Voor NEC zijn er twee redenen om het trainingskamp af te breken: bij de Nijmegenaren kampen meerdere spelers met blessureleed en men vreest voor de snel oprukkende omikron-variant van het coronavirus. Vrijdag stond er een oefenduel met Hamburger SV op het programma, maar die gaat ook niet door. Het is nog niet duidelijk of NEC een nieuwe oefentegenstander gaat zoeken.

Rogier Meijer is niet de enige Eredivisie-trainer die noodgedwongen moet sleutelen aan zijn winterse plannen. Feyenoord, PSV, sc Heerenveen konden helemaal niet op trainingskamp, terwijl Ajax en Vitesse - net als NEC - vroeger dan gepland moesten terugkeren naar Nederland. Heracles Almelo schrapte twee wedstrijden uit zijn oefenprogramma vanwege meerdere positieve coronatesten.