'Slot was een grote factor in mijn besluit om bij Feyenoord te tekenen'

'Slot was een grote factor in mijn besluit om bij Feyenoord te tekenen'

08-01-2022 08:56
48

Fredrik Aursnes heeft zich haast geruisloos in het elftal van Feyenoord gespeeld. De 26-jarige Noor stelt dat trainer Arne Slot een belangrijke factor was in zijn keuze voor de Rotterdammers afgelopen zomer.

"Toen ik net bij Feyenoord was, zag ik vanaf de bank dat er echt een goed team stond", zegt Aursnes in het Algemeen Dagblad. "Ik realiseerde me dat ik niet zomaar meteen een basisplaats zou hebben. Toch ben ik in het elftal gekomen. Ik had een voordeel. Molde, de club waar ik speelde voor Feyenoord, speelt op dezelfde manier als wij nu. Druk zetten, afjagen, veel doelpunten maken. Het voelde vertrouwd."

De middenvelder kwam bovendien goed beslagen ten ijs. Hij won bij landgenoten Jonas Svensson en Fredrik Midtjsö informatie in over Slot. "Ik belde Jonas Svensson en Fredrik Midtsjö en vroeg hoe zij bij AZ onder Slot hadden gewerkt. Ze gaven heel hoog over hem op. Datzelfde beeld schetste Marcus Pedersen, die al een paar weken in Rotterdam zat. Dat Slot de trainer is, was een grote factor in mijn besluit om te tekenen."

"En we hebben een goed elftal. Het schijnt dat we aanvallender voetballen dan de club gewend was, maar dat heb ik alleen maar van horen zeggen", aldus Aursnes, die met de Rotterdammers de derde plek bezet in de Eredivisie, op vier punten van koploper PSV.