Eerste corona-afgelasting in Nederland een feit: streep door Excelsior - ADO

Eerste corona-afgelasting in Nederland een feit: streep door Excelsior - ADO

09-01-2022 09:48 Laatste update: 10:06
168

De wedstrijd tussen Excelsior en ADO Den Haag van zondagmiddag gaat niet door vanwege een groot aantal coronabesmettingen bij de club uit Rotterdam. Dat maakt de KNVB zondagochtend bekend.

De topper in de Keuken Kampioen Divisie zou zondagmiddag om 14.30 uur van start gaan, maar het duel wordt naar een andere datum verschoven. Er is een te grote groep Excelsior-spelers besmet geraakt. Er wordt zo snel mogelijk een nieuwe speeldatum bekendgemaakt.

Wedden

Meer odds

Excelsior diende een verzoek in bij de KNVB om de wedstrijd uit te stellen vanwege een groot aantal afwezige spelers. 'Binnen onze selectie en staf is een aantal coronabesmettingen vastgesteld. Ondanks dat wij er als club alles aan doen om besmettingen tegen te gaan en ons houden aan de richtlijnen en een strikt testbeleid hanteren, zijn verschillende spelers en stafleden de afgelopen dagen positief getest', zo laat de club via officiële kanalen weten.

Door het grote aantal positief geteste spelers én afwezigen vanwege blessures en schorsingen, houdt de Rotterdamse club niet genoeg spelers over om zondagmiddag in actie te komen. De clubarts van Excelsior en de bondsarts van de KNVB zijn daarom tot de conclusie gekomen dat er geen andere optie is dan de wedstrijd op een ander moment in te halen.