Banzuzi uit NAC-selectie gezet: 'Hij krijgt tijd om na te denken over toekomst'

Banzuzi uit NAC-selectie gezet: 'Hij krijgt tijd om na te denken over toekomst'

11-01-2022 15:26 Laatste update: 15:32
34

NAC Breda heeft Ezechiel Banzuzi teruggezet naar de jeugdopleiding. De zestienjarige middenvelder wordt gestraft vanwege zijn veelbesproken social media-post. Voor de wedstrijd tegen FC Eindhoven plaatste hij op Snapchat een afbeelding met daarbij de tekst 'One Last Time'.

Banzuzi wekte daarmee de indruk dat hij vertrekt bij NAC en dat viel niet goed in het Rat Verlegh Stadion. Inmiddels heeft een gesprek plaatsgevonden. 'Hij gaf hierin te kennen ook geschrokken te zijn van de reacties die het social media bericht teweeg heeft gebracht en dat het geen handig bericht was. Om weer rust te creëren rondom het zestienjarige talent zal hij dus voorlopig weer meetrainen met NAC O18', laat de club weten in een verklaring.

De Brabanders sluiten niet uit dat Banzuzi zijn aflopende contract alsnog gaat verlengen. 'Ezechiel en NAC onderzoeken de komende dagen de mogelijkheid om alsnog verder te gaan bij NAC. Hij krijgt nu de tijd en rust om na te denken over zijn toekomst en met name waar deze ligt. De club hoopt op korte termijn een update te kunnen geven over de ontwikkelingen rondom Ezechiel.'

Het jeugdproduct van NAC werd al in verband gebracht met een overstap naar FC Utrecht.