Ajax moest zijn trainingskamp in Portugal afbreken

Voetballers hoeven na booster niet meer te testen: 'Kans op besmetting nihil'

Voetballers hoeven na booster niet meer te testen: 'Kans op besmetting nihil'

12-01-2022 09:34
159

De KNVB is niet van plan om het coronaprotocol in het betaald voetbal aan te scherpen. Dat verkondigde de bond dinsdagmiddag in een vergadering met de Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-clubs, meldt het Algemeen Dagblad.

Profvoetballers in Nederland zijn alleen verplicht om zich voor een wedstrijd te laten testen op het coronavirus als zij in de afgelopen vier maanden niet gevaccineerd zijn of de boosterprik korter dan zeven dagen geleden is gezet. Die maatregel heeft de KNVB nu verlengd tot 17 januari. Daarmee lijkt het beleid vooral gericht op het omgaan met het virus, en niet op het buiten de deur houden daarvan.

Spelers hoeven zich na hun booster namelijk niet meer te laten testen, hoewel zij het virus nog wel kunnen krijgen en overdragen. "Maar de kans op een besmetting is na de boosterprik nihil", zegt Jan Bluyssen, manager competitiezaken betaald voetbal, tegen het AD. "En als er klachten zijn, moet iedereen zich alsnog gewoon laten testen. Dat hebben we er ook weer bij gezegd."

Volgens Bluyssen stuitte de KNVB niet op verzet van de clubs. "Ik heb niet het idee dat het er in het buitenland heel anders aan toegaat dan bij ons."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie