Onana: 'Ik heb m'n best gedaan, maar ik denk dat mijn tijd bij Ajax al voorbij is'

Onana: 'Ik heb m'n best gedaan, maar ik denk dat mijn tijd bij Ajax al voorbij is'

12-01-2022 19:20 Laatste update: 19:25
76

Andre Onana is vanwege zijn Afrika Cup-deelname de komende weken niet beschikbaar voor Ajax, maar gaat er niet van uit dat hij nog wedstrijden zal keepen voor de Amsterdammers. De doelman uit Kameroen kon tijdens zijn dopingschorsing geen akkoord bereiken over contractverlenging en gaat na dit seizoen transfervrij vertrekken.

Onana, volgend seizoen naar alle waarschijnlijkheid uitkomend voor Internazionale, is sinds november weer speelgerechtigd, maar moet voorrang verlenen aan Remko Pasveer. "Ik denk dat mijn tijd bij Ajax nu al voorbij is", geeft hij in gesprek met de New York Times toe. "Ik heb mijn best gedaan voor deze club. Maar uiteindelijk beslis ik niet of ik wel of niet aan spelen toekom."

Tijdens de Afrika Cup kan hij met de nationale ploeg weer eens een reeks wedstrijden keepen, nadat hij tijdens zijn schorsing maandenlang alleen maar voor zichzelf moest trainen. "Je kunt net zoveel trainen als je wil, maar uiteindelijk train je om te spelen. En als dat niet gebeurt, heeft dat mentale en fysieke gevolgen."

Onana weet echter wat het is om voor een langere tijd toe te moeten kijken. Als tiener mocht hij al niet in actie komen voor FC Barcelona, omdat de club hem onreglementair als minderjarige speler had vastgelegd. "Toen ik Ajax tijdelijk moest verlaten, zei ik tegen Edwin van der Sar: dit is niets, ik ben dit gewend. Hij zei: hoe dan, Andre? Ik zei: ik ben al eens voor twee jaar geschorst, dit is één jaar. I've got this."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie