Steenrijk Newcastle pakt door en presenteert weer een miljoenenaanwinst

Steenrijk Newcastle pakt door en presenteert weer een miljoenenaanwinst

Gepubliceerd: donderdag 13 januari 2022 om 10:32do 13-01-2022 om 10:32

Laatste update: donderdag 13 januari 2022 om 10:38do 13-01-2022 om 10:38

Newcastle United heeft zijn tweede wintertransfer afgerond. De club heeft bekend gemaakt dat het Chris Wood over heeft genomen van mede-degradatiekandidaat Burnley.

De steenrijke Magpies zijn op zoek naar versterkingen om degradatie uit de Premier League te voorkomen en haalden eerder al Kieran Trippier naar het noordoosten van Engeland. Met Wood worden ook de offensieve mogelijkheden vergroot: de Nieuw-Zeelander, die voor tweeënhalf jaar tekent op St. James' Park, heeft de reputatie van doelpuntenmaker op het hoogste niveau in Engeland.

De clubs maken niet bekend hoe veel er voor Wood is betaald, maar Engelse media reppen van een clausule van 24 miljoen euro die gelicht werd. De sterke aanvaller gaat met rugnummer 20 spelen en heeft veel zin in zijn nieuwe avontuur. "Dit is een spannende uitdaging voor mij", zegt hij op de clubsite. "Ik heb al een paar keer op St. James' Park gespeeld en het is een geweldig stadion. Nu heb ik de kans om voor de club met die geweldige supporters te spelen en dat is heel speciaal."

Eddie Howe, de manager die de Nieuw-Zeelander binnenhaalde en Newcastle voor het hoogste niveau moet behouden, maakt de fans van The Magpies nog wat enthousiaster. "Hij brengt veel aanvallend gevaar met zich mee, is fysiek sterk en er zit een goede kop op. Daarnaast heeft hij veel ervaring in de Premier League en dus is hij een geweldige aanwinst voor ons."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws