Geblesseerde Klaiber hoort 'weinig' van Ten Hag: 'Hoef ook niet veel te horen'

Geblesseerde Klaiber hoort 'weinig' van Ten Hag: 'Hoef ook niet veel te horen'

15-01-2022 08:05 Laatste update: 08:10
75

Sean Klaiber mist zondag voor het eerst in zeven jaar een wedstrijd tussen Ajax en zijn oude club FC Utrecht. De vleugelverdediger revalideert na een zware knieblessure en put kracht uit de gedachte aan zijn vader.

In de voorbereiding op dit seizoen sloeg het noodlot toe voor Klaiber. Hij scheurde zijn kruisband af en wist voordat het voetbaljaar eigenlijk begonnen was al dat hij het grootste gedeelte van het seizoen zou moeten missen. Vooral het gemis van de Champions League-duels valt de verdediger zwaar. "Zulke mooie wedstrijden, daar wil je bij zijn. Dat wil je met de groep kunnen vieren. Dat vond ik ontzettend lastig", vertelt Klaiber in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Hoewel zijn blessure een zware klap was, bleef Klaiber positief. "Bij de pakken neerzitten, zo ben ik niet opgevoed. Nooit opgeven, positief blijven en doorgaan, hoorde ik altijd. Ik heb ook aan mijn vader gedacht. Hij was een keiharde man, die zei waar het op stond. Elke dag stond hij om vier uur op. Om vijf uur in de middag kwam hij pas weer thuis. Moet ik dan piepen als speler van Ajax?"

Klaiber revalideert inmiddels weer op de toekomst, maar heeft vooralsnog weinig contact met Erik ten Hag en Marc Overmars. "De trainer heeft veel op zijn bord en is druk met het team. Ik hoef ook niet veel van ze te horen. Ik ben een zelfstandige jongen. Ik volg mijn eigen pad, of ze mij appen of bellen of niet."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie